Telefon SSM-Bucuresti.ro

Inspectia muncii – Protectia muncii Bucuresti

Inspectia muncii este un organ specializat al administratiei publice, aflat in subordinea Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.
Inspectia muncii este infiintata prin Legea nr. 108 din 1999 si functioneaza pe baza Regulamentului aprobat prin HG nr. 1377 din 2009 si are in subordine 42 de inspectorate teritoriale de munca si unitati cu personalitate juridica.

Aceasta institutie are ca scop urmarirea indeplinirii tuturor obligatiilor legale de catre angajatori in domeniul relatiilor de munca, dar si celor referitoare la condiile de munca, integritate corporala si sanatatii angajatilor pe durata desfasurarii activitatii la locul de munca.

Inspectia muncii

In prezent, institutia Inspectia muncii este organizata pe baza legii nr. 108 din 199, republicata (cu modificari si completari ulterioare) si pe baza HG nr. 1377 din 2009 (cu modificari si completari ulterioare).

Inspectia muncii – atributii generale:
– controleaza aplicarea prevederilor legale in domeniile relatiilor de munca, protectiei muncii (securitate si sanatate in munca) si supravegerii pietei;
– furnizeaza informatii angajatorilor si angajatilor cu privire la mijloacele de aplicare a tuturor prevederilor legale in domeniile de competenta;
– informeaza autoritatile competenta despre toate abuzurile sau deficientele legate de aplicarea dispozitiilor legale;
– presteaza servicii specifice domeniului sau de activitate;
– initiaza propuneri pentru a imbunatati cadrul legislativ din toate domeniile sale de activitate. Aceste propuneri le inainteaza Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice.

Inspectia muncii – Institutii subordonate:
– Inspectoratele Teritoriale de Munca din fiecare judet (inclusiv municipiul Bucuresti);
– Centrul de Monitorizare a Unitatilor cu Risc Profesional;
– Centrul de Pregatire si Perfectionare Profesionala al Inspectiei Muncii din Botosani.

Protectia muncii – Societatea noastra va sta la dispozitie cu servicii complete ce vizeaza buna desfasurare a activitatii intreprinderii dumneavoastra si in acelasi timp integrarea la legislatia in vigoare, precum si la noile standarde ale Uniunii Europene.

Pentru mai multe informatii despre serviciile oferite de noi, va rugam sa mergeti la pagina de contact.

Visit Us On FacebookVisit Us On TwitterVisit Us On Google PlusCheck Our Feed